Slaege meel in het lekkerste brood van Nederland

BUNNIK – NieuwVers organiseerde de ‘Beste Brood van Nederland’ verkiezing om duidelijk te maken welke wereld van keuzen er achter brood schuilgaat. Bakkerij Vroeg uit Bunnik wint de publieksprijs februari 2013.

3_int07nbbdinsdag3

Waarom voeren we Nederlands graan aan de dieren en niet of nauwelijks aan de mensen? Hoe houdt de akkerbouwer zijn akker in conditie om er het best mogelijke graan vanaf te halen? In welke gevallen pakt de bakker die met Nederlands graan bakt toch wat extra gluten uit verre oorden om zijn brood beter te laten rijzen? Waarom zouden we Frans graan uitbannen, als het een veel lekkerder brood geeft?

Smaakjury
Alle inschrijvers kregen de gelegenheid hun brood te presenteren in publieksproeverij. De smaakjury gaf aan dat de trend naar lokaal niet altijd de lekkerste broden oplevert en proefde met belangstelling en grote waardering de broden uit publieksproeverij.

De top 3
De top drie van publiekswinnaars bestond uit bakkerij Vroeg uit Bunnik (1), Lekker Brood uit Den Haag (2), en Bakkerij Schuld uit Oldebroek (3).

Roodkorn vloerbrood
Zowel tijdens de vakjuryverkiezingen op Foodlog als tijdens de finale-dag, werd er druk gesproken over de mogelijkheden en onmogelijkheden om lekker brood te bakken van Nederlands graan. Het Roodkorn vloerbrood van Vroeg, met rode wintertarwe uit de Achterhoek won uiteindelijk de publieksprijs.

Mike Onasse
Mike Onasse, is reeds sinds de opening van Vroeg in mei 2010, werkzaam als bakker/patissier bij Vroeg, daarvoor werkte hij o.a. als banketbakker in Den Haag en als patissier in onder andere het restaurant van Herman den Blijker. Hij kent de boer en de molenaar waar het oergraan spelt en het tarwe voor het Vroeg brood vandaan komt. Deze goede samenwerking tussen boer, molenaar en bakker en de liefde die deze drie hebben voor het product, heeft uiteindelijk geleid tot dit heerlijke brood.

7 dagen per week open
De bakkerij van Vroeg is 7 dagen in de week geopend, dus kom het gerust eens proeven.